Най-голямото изложение на български вина се провежда този уикенд

Най-голямото изложение на български вина се провежда този уикенд
Публикация   03:42     16 Ноемв, 2014 /     akcent.bg   /     806

Ценителите могат да опитат над 400 вина на повече от 60 изби

Вече за четвърта година се провежда най-голямото изложение на родни винопроизводители - „Форум на българското вино“. Между 14 и 16 ноември в зала 3 на Националния дворец на културата в София, ценителите на напитката могат да се запознаят с продукцията на над 60 компании.

Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, чието дело са те. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. В рамките на два дни всеки, който дойде ще може да дегустира над 400 от най-добрите български вина.

Паралелно с изложението ще се проведат майсторски класове, които целят обогатяване познанията на гостите за виното и срещи с най-добрите български експерти. Участие в тях вземат и признати международни специалисти. Майсторските класове включват както курс за начинаещи дегустатори, така и обучения и дегустации на по-високо ниво.

Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и за трите дни. Билетите са на цена от 14, 22 и 30 лв. за един, два и три дни, а лекциите и майсторките класове могат да се посетят срещу суми между 60 и 115 лв.

В рамките на изложението е организирана зона, в която ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите. Достъпът до нея е срещу закупен билет за изложението или за майсторски клас или лекция.

Юлия Костадинова, представител на организаторите от DiVino.Taste заяви пред БНТ, че основно предизвикателство пред сектора е реализацията на продукцията, особено на външните пазари, където българските производители се конкурират с компании с големи традиции, репутация и държавна подкрепа. Тя подчерта, че мотото на събитието е "Българското вино заедно" и прикани почитателите на "напитката на боговете" да станат част от събитието.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha