Четвъртък, 16 Май 2024

Нов шеф в Пристанищен комплекс-Русе

Нов шеф в Пристанищен комплекс-Русе
Публикация   03:37     05 Ноемв, 2014 /     akcent.bg   /     1472

Поредната ротация- бившия директор Петър Драгошинов сменя Николай Найденов, номерът се повтаря от преди 3 години

 Петър Драгошинов е назначен за член на Съвета на директорите на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД.

  Той заема мястото на Николай Найденов, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщинията.ия

  Петър Драгошинов е дългогодишен експерт в сферата на речното корабоплаване, като целият му професионален път е свързан с корабоплаването по река Дунав.

  Последователно е заемал различни постове в Държавната инспекция по корабоплаване, „Параходство БРП“ АД, „Рубишипс“ ООД и Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

  Бил е изпълнителен директор на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД в продължение на три години – в периода от 2009 до 2013 г. Интересното е /ако въобще може да бъде интересно, че досегашният шеф Найденов бе назначен бе назначен буквално минути преди да изтече мандата на служебния кабинет с премиер Марин Райков. Сега Драгошинов идва в последните дни на мандата на това временно правителство.

  От министерството информират още, че предстои Съвета на директорите на Пристанищния комплекс да избере изпълнителен директор на дружеството.

                 Рекордна печалба

   Междувременно "Пристанищен комплекс - Русе" ЕАД отчете най-голямата си печалба за последните 5 години. За периода януари - септември 2014 г. пристанището е обработило 462 хил. тона товари. Нетните приходи от дейността са в размер на 4087 хил. лева. Отчетената от дружеството печалба от 863 хил. лева е най-голямата от 2009 година насам. 

   Ръстът на обработените товари спрямо същия период на 2013 г. е 12%.

   За първите 9 месеца на годината най-голямото пристанище в българския участък на р. Дунав - "Русе-изток", увеличи обема на обработените товари с 28%, а генерираните приходи - с 13 на сто.

  "Пристанищен комплекс-Русе" ЕАД е най-старото българско пристанище на река и море. Официално то е открито на 7 ноември 1866 г.
      "Пристанищен комплекс-Русе" ЕАД ръководи дейността на няколко основни български пристанища на р. Дунав: Русе, Тутракан и Силистра.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha