Павлин Цонев се срещна с представители на Корейското посолство

Павлин Цонев се срещна с представители на Корейското посолство
Публикация   03:34     31 Окт, 2014 /     akcent.bg   /     764

 

 

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ Павлин Цонев се срещна днес с г-жа ХанМин-юнг, съветник по икономическите въпроси в посолството на Република Корея. По време на срещата двамата обсъдихавъзможностите за партньорствомежду двете страни и за инвестиции в България.

По време на срещата бяха представени функциите и дейностите на ИАППД, както и проектитеINTRAREGIO, NEWADA duo и CO-WANDA, които агенцията изпълнява в момента.

По отношение на условията за корабоплаванетопо река Дунав кап. Павлин Цонев обясни, че има критични години, през които в повече от 100 календарни дни не можем да осигурим необходимите дълбочини за плавателните съдове, и това води до големи загуби. Той допълни, че ако проектът за подобряванена корабоплаването вбългарo-румънския участъкна река Дунав от Батин доБелене, финансиран от Оперативна програма Tранспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020,бъде успешно изпълнен, обстановката би се подобрила драстично. Кап. Павлин Цоневзаяви, че проектът е много важен за корабоплаването в българския участък от реката.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още