Петък, 20 Септември 2024

Кличко: Нокаутирам Пулев още в първия рунд

Кличко: Нокаутирам Пулев още в първия рунд
Публикация   23 Окт, 2014   /     akcent.bg   /     418

Шампионът тренира с украинско копие на Кобрата

 

Световният шампион Владимир Кличко, който на 15 ноември ще се изправи срещу Кубрат Пулев в битка за световната титла в свръхтежка категория в бокса, призна, че е готов да нокаутира опонента си още в първия рунд, пише "Новинар".

Украинецът заяви това в интервю за полския спортен канал Polsat. На въпрос на журналиста дали следващият му съперник Пулев е по-силен от предишния - Алекс Лиапай, Кличко не сдържа нервите си и буквално избухна.

"Какво ще кажете, ако Пулев бъде нокаутиран в първия рунд? Пак ли ще се окаже слаб съперник? Не подценявам никого, винаги преди мач съм подготвен 100%, така че съперникът ми да не може да пласира нито един удар", категоричен бе Кличко.

Световният шампион допълни, че българинът го атакува психологически с непрестанните обвинения, че отказва допинг проверки. "Цялата тази тема винаги идва от "Зауерланд", които са мениджъри и на Пулев. И преди мача с Поветкин беше същото. Опитват се да ми влязат под кожата, но няма да успеят", допълни Владимир Кличко.

Украинецът се похвали, че е привлякъл четирима свои сънародници да помагат за подготовката му за мача срещу Кобрата. Сергей Радченко, Исмаил Силлах и Яго Киладзе ще му бъдат спаринг партньори, а Сергей Городинчев ще помага на треньорския екип. Треньорът вече има опит в съдействието в пет от предишните му защити на поясите.

Радченко беше част от спаринг партньорите през август, преди Кличко да се контузи и да отмени септемврийския мач с Пулев. Украинецът от грузински произход Киладзе също е бил спаринг на по-малкия брат Кличко и само Силлах е дебютант.

"Фен съм на Кличко и не искам да се бия с него, а да натрупам опит. Ще е супер да науча нещо ново от Владимир на ринга. А освен това Пулев е с моя ръст, притежава сходна техника, затова според мен ще съм полезен. Чувал съм, че Владимир не се щади в спарингите", сподели Силлах.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha