Снимки - д-р Мария Сапункьова- Дукова 1,2,3/ За десета поредна година в Севлиево се отбелязва празникът на тиквата. Организират се състезания за най-голяма и най-малка тиква и кулинарни надпревари. Градът е известен още като Тиквенбург.
Тиквата е плод и зеленчук. Именно заради това с нея могат да се приготвят както основния ястия, така и десерти, твърдят майсторите готвачи.
Жителите и гостите на Севлиево опитаха и най-дългия тиквеник у нас – цели 255 метра. В продължение на четири дни, време и умения в него са вложили 30-сет души. За най-дългия тиквеник у нас майсторите готвачи са използвали 90 кг тиква, 120 броя кори за баница, 20 литра олио, 15 кг захар и 15 кг орехи.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай