Новата схема! Подписваш декларация и пушиш за своя сметка в заведенията

Новата схема! Подписваш декларация и пушиш за своя сметка в заведенията
Публикация   03:26     12 Окт, 2014 /     TrafficNews   /     702

Заведения вкараха нови тактики, с които заобикалят закона за тютюнопушене в затворени обществени помещения. Репортер влезе под прикритие в нощен клуб, за да провери спазва ли се забраната за тютюнопушене и тази за сервиране на алкохол на лица под 18 години.

 

          Експеримент

 

Експериментът показа следното. Веднага след настаняването на клиентите – пушачи, персоналът предоставя декларация, на която те трябва да напишат трите си имена, дата и подпис, с което удостоверяват, че са предупредени от заведението за това, че забраната за пушене е в действие. По този начин всеки сам поема отговорност, ако инспектори направят проверка и наложат глоба.

 

Декларацията е разпечатана на амбалажна хартия.

 

  Ситуацията

 

Сервитьорката пристига на масата. Нашето поставено лице казва, че  няма навършени 18 години и съобщава фалшиви имена. Това се случва преди да бъде донесен поръчаният алкохол, а в същото време е запалена цигара.

 

Момичето на смяна иска лична карта, за да сравни имената и да се увери, че казваме истината, но поставеното лице заявява, че не я носи.

 

  Реакцията

 

Сервитьорката настоя да подпишем декларацията, за да не бъде глобено заведението, ако решим да продължим с тютюнопушенето. За алкохола проблем нямахме, въпреки че съобщихме, че не сме пълнолетни.

 

Декларацията подписахме с фалшивото име. Заради липса на лична карта ядосана сервитьорката смачка листа, но ни остави да пушим и пием.

 

Ние разбира се имахме 18 години и за да спазим забраната, преустановихме пушенето.

 

Подобна е картината в голяма част от заведенията както в Пловдив, така и в другите населени места. И какво от това, че има закони, след като нито един не се спазва?!?



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha