ДП „Пристанищна инфраструктура" внедри географската информационна системаОРМАЦИОННА СИСТЕМА

ДП „Пристанищна инфраструктура
Публикация   03:25     10 Окт, 2014 /     akcent.bg   /     445

 


Географската информационна система на пристанищата за обществен транспорт с национално значение бе представена в гр. Русе пред журналисти, специалисти и експерти от държавни институции.

Системата е изградена в рамките на проект № BG161PO004-5.0.01-0059 „Проектиране и внедряване на географска информационна система (ГИС) за управление на пристанищната инфраструктура” на обща стойност 4 703 728,60 лв., финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. Бенефициент на проекта е ДППИ.

Проектът стартира с изготвянето на обстоен анализ на съществуващите информационни системи и бази данни в ДП „Пристанищна инфраструктура”, премина през проектиране на географската информационна система, обработка на съществуващите данни и регистри, изработване на нови кадастрални и специализирани карти за  обектите и териториите и разработване на приложен софтуер. Вече е изградена  хардуерна, софтуерна и комуникационна инфраструктура, инсталирана и  интегрирана е цялата географска информационна система. Експертите на ДППИ, чиято дейност е пряко свързана с поддръжката и ползването на данни от системата са преминали специализирано обучение.

Основните дейности от проекта са изпълнени от Консорциум "ГеоПорт" (обединение на "ТехноЛогика" ЕАД, "Интерграф Италия" ООД и "Геотехноинженеринг" ЕООД);

Наблюдение и контрол по изпълнението са възложени на „БИТМАП” ЕООД.

Информационната система на пристанищата за обществен транспорт с национално значение ще бъдат достъпни чрез Националния портал за пространствени данни.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha