Понеделник, 20 Май 2024

Панаирно настроение с много танци на наши и румънски групи в Две могили през уикенда

Панаирно настроение с много танци на наши и румънски групи  в Две могили  през уикенда
Публикация   17:54     17 Май, 2011 /     akcent.bg   /     595

 

 

Панаирните дни в Две могили бяха официално обявени на 13 май. Кметът Драгомир Дамянов даде старт на културната програма на общината.

   В първата вечер жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на концерта на Райко Кирилов, към който се включи танцовият ансамбъл „Ралички”. В кръшни хора увлякоха публиката професионалните танцьори, които се извиха на сцената в Летния театър. Гости на празничната вечер имаше от общините Тулн (Австрия) и Кълъраш (Румъния),   

 

    Вторият ден от панаирните дни премина с много весело настроение, за което се погрижиха карнавални герои, мажоретки, танцьори по спортни танци, млади изпълнители на поп музика.

     Карнавално шествие  премина по главната улица на града под звуците на тарамбуки. То беше водено от мажоретен състав „Евроталант”- Русе, група „Веселите бъзовчета” и разбира се карнавални герои. В Летния театър беше подготвена програма с участието на клубовете по спортни танци „Фламинго 98” и „Настроение”, малките изпълнители от вокално студио „Кейси” към ОДК-Две могили, групата за модерни танци „Веселите бъзовчета”, София Петрова и Габриела Иванова от вокално студио „Икономов”.

Песни и танци изпълнени от фолклорния състав „Дойна Дунари” . Гюргево огласиха Летния театър в града. Шестнайсет танцьори и двама солисти представиха пред българската публика фолклорни танци и песни от северната ни съседка. Танците на северните ни съседи наблюдаваха директорът на културния дом „Йон Виня” в Гюргево и колежката му от Окръжния център за консервация и съхраняване на народните обичаи и традиции –  Кармен Пецанка.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha