Петък, 20 Септември 2024

Русенски тежкоатлети със сребро от Европейско отборно първенство

Русенски тежкоатлети със сребро от Европейско отборно първенство
Публикация   29 Септ, 2014   /     akcent.bg   /     752

 

 

 

С шампионска титла се завърна от първото издание на отборното европейско първенство по вдигане на тежести националният отбор на България. Тимът бе воден от треньорът на русенския клуб по лека атлетика Радослав Атанасов. В основата на високото постижение станаха два сребърни медала постигнати от млади тежкоатлети от ТСК „Русе”. Стилян Гроздев и Надежда Мей Нгуен се включиха в надпреварата, като най-добрите български състезатели във възрастовата група до 15 години.

И двамата са записали изключително високи постижения по време на първенството. Стилян е постигнал двубой от 222 кг. (97 в изхвърлянето и 125 в изтласкването), а Надежда – двубой от 139 кг. (62 в изхвърлянето и 77 в изтласкването). Това е било достатъчно за сребърните медали в групата на 15 годишните при момичетата и момчетата.

Първото отборно европейско първенство по вдигане на тежести се проведе през този уикенд в град Сплит, Хърватска. Участниците – момичета и момчета са били разделени в три групи – до 15 години, до 17 години и до 20 години. Турнирът се провел по системата Синглер.

След тимът на България, на второ и трето място са се класирани съответно отборите на Франция и Полша.

„Представянето на отбора беше перфектно. Всички шестима състезатели постигнаха високи резултати, така че няма как да не сме доволни от тях”, коментира Радослав Атанасов. Той уточни, че българският тим е завоювал златото след само 25 дни подготовка на целия тим.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha