Петък, 20 Септември 2024

Кличко пак увърта за мач с Кобрата

Кличко пак увърта за мач с Кобрата
Публикация   23 Септ, 2014   /     akcent.bg   /     615

Не съм искал да излизам срещу Пулев, призна шампионът

 

Световният шампион по бокс за професионалисти в тежката категория Владимир Кличко гостува във Варшава за откриване на фитнес зала и даде интервю, в което говори и за предстоящия си мач с Кубрат Пулев.

Украинецът коментира възстановяването си от контузията и намекна, че все пак двубоят може и да не се състои на 15 ноември.

"Още се възстановявам от контузията, която получих по време на подготовката за мача, който беше планиран за 6 септември. Следващата седмица лекарите трябва да ми разрешат да се върна към подготовката. Да се надяваме, че ще се бия на 15 ноември в Хамбург. Не съм искал да излизам срещу Кубрат Пулев, но той е официален претендент и трябва да съм на ринга срещу него“, заяви Кличко.

Световният шампион обясни, че нападките, че използва допинг, са несериозни и идват от една и съща промоутърска компания - "Зауерланд“ - клуба, за който се състезава и Кобрата. "Никой друг не поставя под съмнение тази тема, само от "Зауерланд“ постоянно я обсъждат.

Те карат боксьорите си да говорят по този въпрос и проявяват неуважение към моята 18-годишна успешна кариера. Разбирам, че има боксьори, които се опитват да ми влязат под кожата, както те сами казват, но аз винаги спазвам правилата. Няма как да ги наруша, особено тези за допинга“, коментира украинецът.

Кличко обясни, че според него много от сегашните претенденти за короната му са срамни петна за бокса и той се срамува от тях. "Понякога ме е срам да съм в същия бизнес с хора като Дерек Чисора и Тайсън Фюри с всичките техни приказки. Същите са Мануел Чар и Марко Хук. Така мога да продължавам много. Дейвид Хей също е такъв, а сега се появи и Шанън Бригс.

Те обиждат спорта, а за съжаление това влияе. Извън цялото шоу – мачовете, пресконференциите, промотирането – не трябва да се държиш така. Вижте Кубрат Пулев – той спечели мачовете си, катереше се нагоре в ранглистата и сега трябва да се бия с него, защото е официален претендент. Не съм го избирал аз. Същото беше с Алекс Леапай, той също беше претендент.

Критикуват ме, че си подбирам съперници, които не са много силни. Но тези са силни, защото сами са спечелили правото си да се бият с мен. Аз имам задължения да защитавам титлите, които държа“, допълни Владимир Кличко.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha