Понеделник, 23 Декември 2024

Русе се превърна в център на кулинарната магия с майсторски приготвени екзотични изкушения

Русе се превърна в център на кулинарната магия с майсторски  приготвени екзотични изкушения
Публикация   13 Септ, 2014   /     Р. Николаев   /     780

Със запомнящ се коктейл бе дадено началото на дейността на Клуб на професионалните готвачи

Снимки: 1,2,3:С атрактивен и професионално подготвен коктейл във фоайето на Доходното здание снощи бе отбелязано създаването на Клуб на професионалните готвачи в Русе.

И няма как е по друг начин, след като шеф готвачите Ивайло Димитров, Живко Димитров и вече Петър Анастасов, представляващи половината национален отбор на страната, се бяха постарали и показаха магията на кулинарното изкуство.

Нямаше гост на събитието, който да не се впечатли и от сладките изкушения на Дария Русанова. Впечатляващи бяха и кулинарните предизвикателства на екипа от „Кръстникът”.

Подкрепа за тяхната изява щедро дадоха ресторантите „Левента”, „Опиум”, „Кръстникът” и „Планет фууд”. И всичко това с традиционното за подобни събития участие на „Метро”, откъдето бяха предоставени и екзотични продукти като крокодил и кенгуру.

В менюто от студени предястия бяха включени терини от нилски кродокил, кралски скариди, тартар от антилопа, от марокански октопод и др.

Екипът или по-скоро новосформираният клуб е със сериозни амбиции както за широко легитимиране у нас и в чужбина, така и за работа по повишаване на нивото на кулинарните предложения и в дунавския град, закри председателят на новото браншово сдружение Ивайло Димитров. Той изрази благдарност и на мажоритарния собственик на "Рубишипс" Роберт Радославов за подкрепата и съдействието в терсене на международни контакти и тяхното осъществяване.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha