Петък, 20 Септември 2024

Знамена на Община Русе за тримата спортисти, представили България на младежките Олимпийски игри

  Знамена на Община Русе за тримата спортисти, представили България на младежките Олимпийски игри
Публикация   01 Септ, 2014   /     akcent.bg   /     652

             Тримата млади русенски състезатели, представили България на Младежките олимпийски игри в китайския град Нанкин получиха знамена с герба на Община Русе от кмета Пламен Стоилов. На пресконференция днес, Мария Мицова /бадминтон/, Владимир Тушев /спортна гимнастика/ и Александър Тодоров /спортна стрелба/, разказаха за постигнатото по време на олимпийските игри, за перфектната организация в Китай и набелязаха нови цели пред себе си.

 „Впечатляващо участие и достойно представяне на Русе и България. Ще продължим да ви помагаме и подкрепяме“, заяви по време на срещата с младите спортисти кметът Пламен Стоилов.

Припомняме, че Владимир Тушев завърши на четвърто място във финала на халки в турнира по спортна гимнастика. Много малко не стигна на състезателя на клуб „Акро” да бъде сред медалистите на Младежките олимпийски игри.

Александър Тодоров също завърши 4-и на 10 метра с въздушен пистолет и се размина с медала.

В турнира по бадминтон Мария Мицова има 1 победа и 2 загуби. Тя започна с убедителен успех участието си на Олимпиадата в Нанджин. Състезателката на СКБ „Приста“ надигра категорично естонката Кристин Кууба. Мицова можеше да победи и във втория двубой, но се размина за малко от победата. В третата си среща Мария загуби от Луизе Хайм /Германия/.

Вторите летни младежки олимпийски игри бяха организирани от Международния олимпийски комитет и в тях участваха младежи на възраст между 14 и 18 години.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha