Петък, 20 Септември 2024

Трифон Иванов и Божидар Искренов дадоха страт на финалите на „KAMENITZA ФЕН КУПА 2014“

Трифон Иванов и Божидар Искренов дадоха страт на финалите на  „KAMENITZA ФЕН КУПА 2014“
Публикация   31 Авг, 2014   /     akcent.bg   /     702

 

Футболните легенди Трифон Иванов и Божидар Искренов дадоха днес официалното начало на Националните Финали на Kamenitza Фен Купа 2014 на Градския стадион в Русе. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който е и домакин на спортната проява, поздрави организаторите и състезателите на дванадесетото издание на турнира. „Русе е много футболен град, нека най-добрият победи”, каза г-н Стоилов.

В двубоите, които стартираха днес, участват най-добрите 24 отбора от цяла България, доказали се измежду близо 1800 тима, след 28 квалификационни и 12 полуфинални кръга.

Отборът победител ще завоюва титлата Национален шампион на България и ще спечели голямата награда в тазгодишното издание на турнира – пътуване до футболното сърце на Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро, където ще проследи мач на националния отбор по футбол на Бразилия „Селесао“.

Имената на новите Национални шампиони ще станат ясни в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 13:00 часа.

Пътуването до Маракана не е единственият залог, който стои пред претендентите за шампионската титла на „Kamenitza Фен Купа 2014“. Допълнителен стимул за финалистите е социалната кампания „Дари гол“, която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на кампанията всеки отбелязан гол по време на турнира беше отчетен като дарение от 1 лев, а събраната сума предстои да бъде инвестирана в подобряване на футболната инфраструктура в града на бъдещите национални шампиони. За да направят кулминацията на „Kamenitza Фен Купа 2014“ още по-интересна, организаторите са решили за всеки отбелязан гол по време на Националните Финали да добавят не по 1, а по 10 лева към сметката на „Дари гол“. Отбелязаните до момента попадения са точно 8593, а лице на тази кампанията е председателят на БОК г-жа Стефка Костадинова.

По време на турнира ще бъдат раздадени множество отличия и награди. В допълнение към традиционните индивидуални и отборни призове и отличия, посетителите на градския стадион в Русе ще имат възможността да се включат в редица игри и томболи на Фен Купа и корпоративните партньори на турнира. Част от наградите са таблети и пътуване за четирима до Херцогенаурах, Германия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha