Служебната метла на ГЕРБ вече се стовари и върху русенци

Служебната метла на ГЕРБ вече се стовари и върху русенци
Публикация   03:04     28 Авг, 2014 /     Р. Николаев   /     745

АППД е отново първата институция с подменен нов стар шеф

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова от служебния кабинет каза и своята дума.

Тя е направила рокади във  ведомства под шапката на нейното министерство, става ясно от прессъобщение.

Ангелкова е назначила за изпълнителен директор на ИА "Проучване и поддържане на река Дунав" бившият шеф Павлин Цонев на мястото на досегашния директор кап. Георги Георгиев..

Павлин Цонев е завършил ВНВМУ "Никола Вапцаров" – Варна, като инженер корабоводител. През 1994 г. завършва и специалността машинен инженер в Русенския университет "Ангел Кънчев". Здравко Цонев започва кариерата си през 1981 г., като офицер от Военноморския флот. През 1987 г. той започва работа в "Хан Кубрат" АД, като инженер технолог, а през 1992 г. става изпълнителен директор на фирмата. От 1996 г. до 2011 г. е капитан на кораб към БРП АД. От 2011 до 2013 г. Здравко Цонев е изпълнителен директор на ИА "Проучване и поддържане на река Дунав".

От днес, за нов член на Управителния съвет на ДП "Пристанищна инфраструктура" е назначена Десислава Димитрова, на мястото на Светослав Мичев. Мичев, който оглавяваше областната партийна организация на БСП в Русе, беше шеф на Агенцията за бежанците, но прокурорска проверка го отстрани от поста.

Десислава Димитрова е завършила висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство – София, като последователно придобива степен бакалавър по "Икономика на транспорта", магистър по "Маркетинг" и магистър по "Международни икономически отношения". От 2010 г. до 2012 г. е завършила програма за развитие на лидерските умения в университета в Шефилд /The University of Sheffield, CITY College, Executive education center/. От 2002 г. до сега заема различни ръководни позиции в Мобилтел ЕАД. От 2000 г. до 2002 г. е била началник на отдел "Транспорт и логистика" в Леон Транс ЕООД.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha