Петък, 20 Септември 2024

Луда е-МОЦИ-я! Лудогорец е в групите на Шампионска лига!

Публикация   28 Авг, 2014   /     akcent.bg   /     646

Лудогорец ликува и заслужено се класира в групите на Шампионска лига! В спираща дъха драма на "Васил Левски" разградчани стигнаха до успеха с 1:0 на реванша срещу Стяуа след гол на Вандерсон в 90-ата минута, след което надделяха с 6:5 при дузпите и записаха историческо постижение. Още по-впечатляващото беше, че в герой за българския клуб се превърна румънският защитник Козмин Моци. Бившият защитник на Динамо (Букурещ) се нагърби с тежката задача да пази при ударите от бялата точка и стори чудеса от храброст.

  Вратарят на "орлите" Владислав Стоянов получи червен картон в 118-ата минута, когато Георги Дерменджиев вече беше извършил и трите смени. В този тежък момент румънският защитник Моци взе ръкавиците, облече фланелката на резервния страж Иван Чворович и стори нещо, което ще се помни дълго. Сърцатият бранител на Лудогорец спаси две от дузпите на сънародниците си от Стяуа, като преди това именно той поиска пръв да изпълни от бялата точка и вкара, класирайки българския тим в групите на Шампионска лига.

  С брилянтните си намеси Моци отчая Паул Първулеску и Корнел Ръпа и по този начин осигури космическите за родните стандарти 8,6 милиона евро, които клубът на Кирил Домусчиев заработва от УЕФА за историческия успех. Постижението нарежда разградчани до "Левски", който до този момент беше единственият български отбор, играл в груповата фаза на Турнира на богатите.

  Лудогорец ще научи съперниците си само след часове. В 18:45 часа стартира церемонията по тегленето на жребия за групите на Шампионска лига.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha