Петък, 20 Септември 2024

Холандия би дузпата на Коста Рика

Холандия би дузпата на Коста Рика
Публикация   06 Юли, 2014   /     akcent.bg   /     483

Холандия победи с 4:3 Коста Рика след продължения и дузпи на стадион "Арена Фонте Нова" и се класира на полуфинал на Мондиал 2014.

  В герой за "лалетата" се превърна резервният вратар Тим Крул, който хвана наказателните удари на Брайън Руис и Майкъл Уманя.

  Така Холандия ще срещне Аржентина на 1/2 финалите. Двата отбора има да уреждат стари сметки. На Мондиал 1978 южноамериканците побеждават европейците на финала и грабват първата си световна титла, а на световните финали през 1998 година "лалетата" записват успех на 1/4 финал с 2:1 след феноменално попадение на Денис Бергкамп.

  Като цяло срещата не предложи особени футболни достойнства. Играта бе накъсана и вяла, а положенията пред двете врати бяха рядкост.

  Холандците се опитваха през по-голямата част от мача да атакуват и натискат, но "латиносите" много правилно се защитаваха и не им даваха много шансове, а и на два пъти гредите помагаха на Лос Тикос.

  Така се стигна до продължения, в които "лалетата" отново имаха инициативата, удариха още една греда, но Коста Рика отговори с уникален пропуск на Маркос Уреня.

   При дузпите холандците показаха по-здрави нерви, а и имаха един феноменален Тим Крул, който се появи в игра секунди преди края на продълженията и бе пуснат на терена имено заради наказателните удари след гениален ход на Луис ван Гаал.

  Лос Тикос отпада от Мондиала, но заслужава само суперлативи за представянето си в Бразилия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha