Петък, 20 Септември 2024

Последните два осминафинала на Мондиал 2014 предвещават интересни битки

Последните два осминафинала на Мондиал 2014 предвещават интересни битки
Публикация   01 Юли, 2014   /     akcent.bg   /     373

Днес ще станат ясни последните 1/4 финалисти на Мондиал 2014

 

Днес ще се изиграят последните два осминафинала от Световното първенство по футбол, след което ще станат ясни и всички отбори класирали се за ¼ финалите.

Първият от тях е двубоят Аржентина – Швейцария. Точно в 19:00 часа на "Арена Сао Пауло" излизат отборите на Аржентина и Швейцария. Южноамериканският тим е фаворит в този двубой, но дори след снощните мачове стана ясно, че няма изявени лидери в този шампионат.

В досегашните битки "гаучосите" имат 4 победи и 2 равенства от общо 6 мача, като "часовникарите" ще търсят първи исторически успех. Аржентина излезе от своята група с три победи, но и отборите не представляваха сериозна опасност за южноамериканците.

Звездата на тима Лионел Меси избухна във всичките мачове и показа невероятната си класа. Той вече има 4 гола на Мондиал 2014, но феновете очакват още повече от него. Същото се отнася и за съотборниците на Меси в националния отбор, защото засега повечето разочароват. Анхел ди Мария се представя добре, но проблем пред треньора Алехандро Сабея може да бъде отсъствието на Серхио Агуеро.

Все пак аржентинците разполагат с много богат арсенал в предни позиции и неговото място ще бъде заето от Езекиел Лавеци, който заедно с Меси и Игуаин ще водят атаката на тима. Ди Мария, Масчерано и Фернандо Гаго ще оперират в халфовата линия, докато отбраната ще бъде изградена от Сабалета, Гарай, Фернандес и Рохо.

Швейцария има само един отсъстващ в лицето на Стив фон Берген, като неговото място ще бъде заето от Сендерос и Шаар. Най-голямата заплаха за Аржентина се казва Джердан Шакири, който избухна с хеттрик в последния мач и показа, че може да води отбора. Йосип Дърмич ще започне като титуляр в предни позиции и заедно с Шакири ще притесняват съперника на контраатаки.

Последният мач от осминафиналите противопоставя Белгия и САЩ.

Белгийците на пръв поглед изглеждат фаворит в сблъсъка. Те бяха един от трите тима, които завършиха груповата фаза с пълен актив от точки, докато американците не взеха и половината от актива на европейския си съперник.

Футболистите на Юрген Клинсман продължиха напред с четири точки, но се показаха като корав съперник, който затрудни Германия и на практика изхвърли Португалия от Мондиал 2014. Нещо повече – само секунди разделиха Клинт Демпси и компания от победата.

До този момент двата тима са играли пет пъти помежду си, като белгийците имат четири успеха срещу един за "янките", който на всичкото отгоре е през далечната 1930 година. Проблемът в лагера на европейският тим обаче са травмите, които не престават да тормозят отбора в Бразилия. Вече окончателно е ясно, че селекционерът Марк Вилмотс няма да може да разчита на Томас Вермален, тъй като има разстежение.

Заради фактура на крака отпада и Антони Ванден Боре, а Венсан Компани все още е под въпрос. Бранителят на Манчестър Сити тренира на вчерашното занимание, но състоянието му ще бъде окончателно преценено на днешната тренировка.

Все пак добра новина има и тя е възстановяването на Маруан Фелайни, който напусна вчерашната тренировка с болки, но по думите на Вилмотс е готов за битката със САЩ. Така по всяка вероятност на вратата на Белгия днес ще застане Тибо Куртоа, а в защита ще действа четвортката Тоби Алдервейрелд, Даниел ван Бийтен, Ян Вертонген и Внсан Компани.

Атаката ще поведе Ромелу Лукаку, който бе титуляр в първите два мача срещу Алжир и Русия, но пропусна срещата с Южна Корея. Той ще бъде подпомаган от Дрийс Мертенс, Еден Азар и Кевин де Брюн, докато като опорни полузащитници ще се изявяват Аксел Вицел и Маруан Фелайни.

В щаба на американците няма кадрови проблеми, като от контузия е възстановен и нападателят Джоузи Алтидор, който получи травма още по време на първия мач срещу Гана. Така най-вероятно той и Клинтън Демпси ще поведат американската атака.

В средата на терена ще се подвизават Греъм Зуси, Кайл Бекерман, Майкъл Брадли и Джурмейн Джоунс. На вратата ще застане сигурният титуляр Тим Хауърд, а защитниците пред него ще са Дамаркъс Бийзли, Омар Гонзалес, Мат Беслър и Фабиан Джонсън. Победителят от този сблъсък ще срещне спечелилият мача между Аржентина и Швейцария на четвъртфиналите на Световното по футбол.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha