Петък, 20 Септември 2024

Григор Димитров победи Майер и ще играе с шампиона Мъри на четвъртфинал

Григор Димитров победи Майер и ще играе с шампиона Мъри на четвъртфинал
Публикация   01 Юли, 2014   /     дневник   /     395

  Шампионът от "Куинс клъб" Григор Димитров срещу защитаващият титлата си шампион Анди Мъри в четвъртфиналите на "Уимбълдън". Нека бъде шоу!

   Българският тенисист се класира сред осемте най-добри в турнира от Големия шлем. Единадесетият в схемата победи с 6:4, 7:6 (6), 6:2 аржентинеца Леонардо Майер. Така той изравнява най-доброто си постижение до момента, след като през януари игра четвъртфинал и на Australian Open.

   Сега вече Димитров може да мисли за мача си с любимеца на местната публика Мъри. Двамата ще излязат на корта в сряда в четвъртата среща помежду си.

   До момента шотландецът има три победи. В последния мач помежду им обаче българинът спечели в Акапулко, а след това спечели и титлата.

   С успеха си срещу Майер хасковлията добавя 360 точки, които могат да се окажат достатъчни за влизането му в челната десетка в тениса. Това на практика може да стане още във вторник, ако Милош Раонич победи Кей Нишикори. 

   В първия сет Димитров сервиваше отлично, но и аржентинецът успяваше да спечели геймовете при свой начален удар. Изненадващо Майер пръв стигна до възможност за пробив в деветия гейм, но не се възползва. Веднага след това фаворитът в мача постигна целта си и с пробив спечели сета.

   Двамата разчитаха много на началните си удари и във втория сет. Единадесетият в схемата впечатли зрителите с две зрелищни отигравания. При 6:5 в полза на Димитров се наложи прекъсване заради дъжда. След близо два часа мачът беше подновен. Майер спечели сервис гейма си и се стигна до тайбрек.

   В него двамата допуснаха по няколко грешки, наложи се два пъти да се намесва и "ястребовото око". Сетът завърши в полза на българина след първата двойна грешка на съперника му.

   Димитров нанесе решителния си удар в третия сет. Той се спаси от пробив в петия гейм и с много усилия поведе с 3:2. От този момент българинът пое играта под контрола си и спечели още три поредни гейма, с което си заслужи победата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha