Петък, 20 Септември 2024

17-годишните футболисти на ФК "Дунав" получиха награда от кмета Пламен Стоилов

17-годишните футболисти на ФК
Публикация   24 Юни, 2014   /     akcent.bg   /     240

 

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов награди днес с отборна премия 17-годишните футболисти на ФК „Дунав“, които си извоюваха участие в елитната футболна група на България. На срещата в Общината, младите спортисти бяха придружени от треньора си г-н Димитър Тотев, от шефа на Детско-юношеската школа Борислав Богомилов и от изпълнителния директор на ФК „Дунав“ Теодор Георгиев. Присъстваха още зам.-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов. Г-н Григоров е член на общото събрание и на УС на футболния клуб.

„За пръв път от 25 години имаме отбор, който ще се състезава в елитната ни футболна група. Гордеем се с това постижение, едно огромно благодаря от мен. За русенската спортна общественост алтернативата е ясна – „Дунав“ в „А“ група!“, заяви по време на срещата с футболистите кметът Пламен Стоилов. По думите му, на новото ръководство на футболния клуб се възлагат големи надежди, а Общината се е ангажирала да помага и да работи за подобряване на базата.

Треньорът на 17-годишните футболисти Димитър Тотев сподели, че през цялата футболна година този отбор има само победи и нито един равен мач. Капитанът на младежите Диян Димитров допълни, че успехът не е дошъл даром, момчетата са се преборили с умората и са успели да се справят с всички трудни мачове. Борислав Богомилов каза, че благодарение на всички състезатели, на треньора и на усилията на Общината, отборът е на това високо ниво.

На свой ред зам.-кметът Свилен Иванов увери, че ще бъдат осигурени спонсори и ще се играе спокойно в елита. В тази връзка ще бъде обявена и сметка на детско-юношеската школа, на която могат да се превеждат средства само за подпомагане децата и юношите на „Дунав“.

Теодор Георгиев обяви пред медиите, че четирима от 17-годишните футболисти са избрани от старши треньора на ФК „Дунав“ Веселин Великов да започнат подготовка с мъжкия отбор.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha