Петък, 20 Септември 2024

Германия разпиля Португалия в мач №100 на световни финали

Публикация   17 Юни, 2014   /     akcent.bg   /     401

Мюлер отбеляза първия хеттрик на Мондиала, Пепе с червен картон

Трикратният световен шампион Германия разби с 4:0 Португалия в първия мач за двата отбора от група "G" на Мондиал 2014. За Бундестима това бе двубой №100 на световни финали.

  В тази среща стана факт и първият хеттрик в Бразилия, като в негов автор се превърна Томас Мюлер. Голмайсторът на последното световно първенство в ЮАР се разписа в 12-ата минута от дузпа, в края на първото полувреме и в 78-ата минута. Другото попадение отбеляза Матс Хумелс малко след половин час игра, след като с глава засече центриране от корнер.

  Португалците пък завършиха двубоя с човек по-малко. В 36-ата минута Пепе бе изгонен с директен червен картон. Защитникът наби глава на Томас Мюлер, след като преди това го удари в лицето при борба за топката.

  Иберийците изненадващо не показа нищо, а Кристиано Роналдо бе тотално изолиран от играта. Четвърт час преди края на редовното време възпитаниците на Паоло Бенто имаха основателни претенции за дузпа, след като Едер бе повален от Хьоведес в накзателното поле. Сръбският съдия Милорад Мажич обаче бе на друго мнение.

  До края Бундестимът държеше изцяло инициативата, а Нойер на два пъти отрази мощни удари на Кристиано Роналдо.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha