Петък, 20 Септември 2024

Повече от 350 спортисти от 4 държави мериха сили на турнир "Младост" в Русе

Повече от 350 спортисти от 4 държави мериха сили на турнир
Публикация   02 Май, 2014   /     akcent.bg   /     455

 

 

      Национален шампионат по лека атлетика и Международен турнир „Младост“ се  проведоха на 1-ви май в града ни. Те бяха организирани от СЛАК „Дунав“ – Русе, със съдействието на Община Русе и БФЛА.

      На Градския стадион вчера в Русе, беше даден старта на Националния шампионат по лека атлетика за мъже, жени, юноши старша възраст и девойки старша възраст.

     

Целта на шампионата е да се популяризират лекоатлетическите дълги бягания на писта и да се излъчат държавните шампиони за 2014г. в бягането на писта на 5 000м. и 10 000м. в съответните възрастови групи. Състезателите, класирали се на първите три места в Държавното индивидуално първенство, бяха наградени с медали. С резултатите от шампионата можете да се запознаете на http://bgathletic.com/champ.php?id=130

    

  В същия ден, от 15,30ч. на Градския стадион в Русе, се проведе Международният турнир по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст „Младост“. Малко след 16ч., деца от русенски градини се включиха в демонстрационна лекоатлетическа надпревара. Те бяха приветствани от кмета Пламен Стоилов, който им пожела успех. Той ги поощри за интереса им към спорта и ги призова да продължат да бъдат упорити и последователни, за да постигнат високи резултати. Г-н Стоилов даде висока оценка на организацията на турнира и благодари на всички организатори и участници за ентусиазма и отдадеността им.

 

Най-малките лекоатлети получиха от кмета Стоилов поощрителни награда и медали.

 

Лекоатлетическият турнирът „Младост” се провежда за втора година след възстановяването му през 2013г. В надпреварата участваха над 350 състезатели от 30 клуба от България, както и млади лекоатлети от Турция, Румъния и Македония. С резултатите от Международен турнир „Младост” можете да се запознаете на http://bgathletic.com/champ.php?id=131



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha