Петък, 20 Септември 2024

Отличен старт за русенския пилот Росен Даскалов на ГТ КЪП

Публикация   30 Апр, 2014   /     akcent.bg   /     651

 Отличен бе  стартът  на английския ГТ КЪП за русенския пилот Росен Даскалов. След оспорвана гонка с още тринайсет автомобила  той зае трето място в клас GTB. Сезонът започна в Домингтон парк, на една от най-динамичните писти, като състезанието бе в четири класа- GTO, GTA, GTB и GTC. Трийсет от най-добрите пилоти си дадоха среща в , която да премерят майсторство и мощ на своите автомобили.

 През миналата година болидът на SIN карс SIN R1 направиха своя дебют в Дома на британските моторни спортове в Силвърстоун. Тогава Росен Даскалов се класира девети, като зо по-доброто му представяне попречиха някои технически проблеми, които бързо бяха решени от неговия екип. Още тогава автомобилът му предизвика сензация, а спортните журналисти от Албиона го определиха като сериозна конкуренция на най-добрите в този спорт.

 Даскалов е добре познат в  автомобилния спорт, като преди е карал автомобили като Радикал и БМВ M5, също така е участвал и в доста картинг шампионати. Той е и един от шаммпионите на Писта Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha