Петък, 20 Септември 2024

РУ е университетски 3х3 шампион за мъже

РУ е университетски 3х3 шампион за мъже
Публикация   27 Апр, 2014   /     bgbasket   /     390

Мъжкият финал поднесе и най-голямото зрелищe на публиката

 

Русенският университет стана университетски 3х3 шампион за мъже, а НСА – за жени. Днес бяха изиграни финалите на третото издание на първенството, домакин на което бе СК „Бонсист”. Шампионите бяха излъчени след драматични финали, завършили с по точка разлика. Това е втора титла за РУ, който е шампион и на първото първенство. Победителите ще участват в Европейското 3х3 студентско първенство. Организатори на турнира са АУС „Академик” и БФБ, а BGbasket.com е медиен партньор.

 При жените на полуфинал се срещнаха НСА и СУ, като момичетата на спортната академия се наложиха с 15-10 и продължиха към финала, а във втория полуфинал ИУ Варна се наложи категорично над МУ София с 15-6. В мача за 3/4 място СУ водеше през цялото време и стигна до победата с 15-11. Финалът бе много равностоен, а не липсваха и критики към съдийството, но в крайна сметка НСА победи с 14-13. Отборите започнаха с много ниска резултатност и секунди преди изтичането на 15-те минути на срещата резултатът беше равен – 13-13. 2 секунди преди края НСА имаше притежание и след успешна комбинация отбеляза със сирената.

 При мъжете в оспорван полуфинал НСА се наложи над ВТУ с 15-14, а Русенският университет се справи с ТУ София, побеждавайки с 15-12. В срещата за трето място ВТУ остана с човек по-малко през втората половина на срещата, а в крайна сметка ТУ победи с 15-12. Мъжкият финал поднесе и най-голямото зрелище. В него НСА и РУ бяха много равностойни, а решителните моменти бяха, когато резултатът бе изравнен при 13-13. НСА поведе след кош за 14-13, а в ответната атака страхотна тройка за РУ донесе победата с 15-14 (във видеото долу можете да видите действието след изравняването 13-13, НСА е в тъмни екипи, РУ - в светли).



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha