Петък, 20 Септември 2024

Баскетболистка на „Дунав 8806“ с диплома по „Информатика и математика“

Баскетболистка на „Дунав 8806“ с диплома по „Информатика и математика“
Публикация   07 Апр, 2014   /     akcent.bg   /     486

С изпит по „Математика и информатика“ баскетболистката на „Дунав 8806“ и национална състезателка Таня Чиров приключи семестриалното си образование в едноименната специалност на Нишкия университет.

„Малко е странно. На мен обаче много ми харесват математиката и информатиката. Също като баскетбола. Това е един друг свят, в който обаче аз се чувствам добре“, споделя Чиров.

Тя добави, че най-много се впечатлява от математическото моделиране в информатиката. Въпреки това обаче Таня Чиров признава, че не й лесно да съчетава баскетбола и математиката. „През лятото уча и ходя на изпити. През останалата част от годината съзнанието ми е заето с баскетбол. Не е лесно, но аз вярвам, че когато човек желае нещо силно, намира начин да го постигне“, отчете баскетболистката.

Тя заяви, че сега мислите й в момента са насочени изцяло към предстоящите мачове от полуфиналната фаза на плейофите в НБЛ. Едва след това ще започне и работа по дипломната си работа в Университета в Ниш, която ще е посветена на формата на Шур за матрици.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha