Петък, 20 Септември 2024

Румънска фирма предлага да организира спортни събития в Русе

Румънска фирма предлага да организира спортни събития в Русе
Публикация   02 Апр, 2014   /     akcent.bg   /     397

 

 

Кметът на Гюргево Николае Барбу представи на областния управител на Област Русе Венцислав Калчев идеята на румънски бизнесмени да стимулират спорта сред природата. Заедно с Барбу бяха представители на гюргевската фирма, която ще организира събитията. Те запознаха областния управител с намерението си да привлекат деца и възрастни да спортуват извън залите и фитнес центровете.

Целта им е да провокират хора от различни възрастови групи и с различен социален статус да се включат в спортни демонстрации и пърформанси в парковете на населените места.

Идеята ще започне от Русе, като най-близък до Гюргево български град. Амбицията на румънските бизнесмени е да привлекат колкото се може повече хора, които да „украсят” града с присъствието и активността си.  Подобни събития ще има и в други населени места в региона.

Областният управител заяви готовността си да съдейства при реализирането на идеи и инициативи, които имат за цел да стимулират хората да спортуват и да покажат нов и по-различен облик на познатите градски пространства.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha