Петък, 20 Септември 2024

Пламен Орешарски: Стремим се да създаваме добри условия за развитие на спорта

Пламен Орешарски: Стремим се да създаваме добри условия за развитие на спорта
Публикация   27 Март, 2014   /     akcent.bg   /     399

Домакинството на Конгреса на Европейската тенис асоциация е знак за доверие, изтъкна Мариана Георгиева

             Радвам се, че можем да предложим домакинството на Конгреса на Европейската тенис асоциация. Стремим се да създаваме добри условия за развитие на спорта. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с президента на Международната тенис федерация Франческо Бити и с президента на Европейската тенис асоциация Жак Дюпре.

 „Българската федерация по тенис е достоен ваш партньор“, обърна се към гостите министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. По думите й домакинството на конгреса „Тенис Европа“ е знак за доверие. Тя изтъкна, че тенисистите ни Григор Димитров и Цветана Пиронкова присъстват с все по- подчертано достойнство в този спорт. Министър Георгиева подчерта още, че част от средствата от публичната инвестиционна програма се дават за спорт, за спортна инфраструктура, включително за тенис кортове. В рамките на разговора беше коментирана и темата за борбата срещу употребата на допинг в спорта.

„Горда съм, че в лицето на министър-председателя спортът се цени“, подчерта председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Тя отбеляза, че се радва, че страната ни ще бъде домакин на голямо събитие, каквото е конгресът „Тенис Европа“.

„Спортът е инвестиция, а не разход“, заяви Бити. Той отбеляза, че България се представя добре в тениса. Дюпре от своя страна изтъкна, че тенисът в света процъфтява и е важно той да се развива и да се практикува от повече хора, особено от младежи. Президентът на  Европейската тенис асоциация акцентира върху обучението на треньорите, както и върху мениджмънта на спорта.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha