Петък, 20 Септември 2024

Поканиха двама състезатели на ТСК „Русе” на лагер-сбор в София

Поканиха двама състезатели на ТСК „Русе” на лагер-сбор в София
Публикация   27 Март, 2014   /     akcent.bg   /     480

 

Двама от най-добрите състезатели на ТСК „Русе” заминават в края на тази седмица на лагер-сбор на националния отбор – катети в София. Поканата към Надежда-Мей Нгуен и Стилиян Гроздев дошла след отличните резултати, които двамата показаха по време на първия кръг на държавното първенство по вдигане на тежести в Асеновград преди две седмици. Тогава 13-годишнта Надежда, която се състезава в категория до 48 килограма, успя да събере двубой от 126 килограма, а 14-годишният Стилиян, който се състезава в категория  до 56 килограма успя да събере двубой от 210 килограма.

На лагер-сбора който ще се проведе в столичния спортен комплекс „Дианабад” са повикани 16-те най-добри състезатели  от катеди и кадетки от цялата страна. заедно с тях ще бъдат и трима треньори, един от които е треньорът в ТСК „Русе” Радослав Атанасов. Заедно с него, с младите надежди ще работят треньори от Пловдив и Сливен.

Броят на състезателите, ще бъде редуциран след контролното, което им предстои. Целта е да се подберат най-добрите български кадети, които ще участват в Европейското първенство за младежи. То ще се проведе между 28 април и 3 май в полския град Чехано. Европейското първенство ще бъде и квалификация за детската олимпиада, а целта поставена през младите български тежкоатлети ще бъде минимум една квота.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha