Петък, 20 Септември 2024

"Лудогорец" изкова победа с 1:0 над "Лацио" в Рим

Публикация   21 Фев, 2014   /     akcent.bg   /     171

 

Българският шампион "Лудогорец" спечели с 1:0 гостуването си срещу "Лацио" в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Победното попадение вкара словенецът Роман Безяк с топовен шут в 45-ата мин. Над всички обаче беше вратарят на разградчани Владислав Стоянов, който спаси поне 6 чисти положения, включително и дузпа, бита от Андерсон в 50-ата мин.

 Преди това, още в 9-ата мин. дузпа пропусна и капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков, койт опита да прехвърли технично вратаря, но би по най-левашкия начин и вратарят Етрит Бериша безпроблемно парира хилавия удар.

 Дяков направи вечерта си кошмарна, а и остави отбора с човек по-малко в 54-ата мин. след фаул, за който получи червен картон.

 Отборите на терена се изравниха по числен състав, след като Луис Каванда ("Лацио") също беше изгонен. До края нивото на игра рязко падна, а веднъж Фабио Ешпиньо ("Лудогорец") изби топката от голлинията.

 Кавенда и Дяков ще пропуснат реванша следващия четъртък в София. В него "Лудогорец" има шанс за първи път в историята си да стигне до 1/8-финал в евротурнир.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha