Петък, 20 Септември 2024

За 4 месеца "ЦСКА Завинаги" събра 700 000 лева

За 4 месеца
Публикация   16 Фев, 2014   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     312

Мъжки баскетболен тим ЦСКА ще има след 3-4 години в националното първенство

Обществено сдружение "ЦСКА Завинаги" е проект, чрез който са възстановяват  3 футболни игрища на територията на стадион „Народна армия”. Това е сериозна инвестиция. Колкото до Русе, нямам намерения да ставаме  основен спонсор на „Дунав 8806”. С Георги Божков сме съученици… но нека да започнем дейност тук, да печелим, можем да отделим някакви средства, но няма да бъдем основен спонсор. Това заяви ген. директор на "Титан Златна Панега" Александър Чакмаков по време на откриване на спортната зала по баскетбол в с. Пиргово навръх Зарезан.

Идеята на "ЦСКА Завинаги" е проект, който има за цел да ангажира по-голяма част от червената публика, за да подпомогнем школата и децата, и базата, но да не влиза в същинската дейност на търговското дружество- футболен клуб ЦСКА. Освен това да се изпълнява и обществен контрол.

Вече имаме и сайт www.cska-forever.com. На него всеки ден се изписват дарителите, както и разходите. Така че това е една много прозрачна дейност.

ЦСКА завинаги стартира през октомври 2013 година, като за това време са събрани около 700 000 лева. От тях 200 000 лева вече са инвестирани в трибуните на стадион „Българска армия”, където са лицензирани 4100 места и е направено едно цяло игрище. До края на май ще бъдат готови и другите две игрища.

Колкото до участие на мъжкия отбор по баскетбол на ЦСКА в националното първенство са необходими около 1 млн. лева, които на този етап не могат да бъдат осигурени. А ЦСКА не е марка, с която може да се правят компромиси и няма смисъл да се правят авантюри. На този етап е достигнато добро ниво при кадетите. След 3-4 години може да се очаква силен отбор на ЦСКА по баскет.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha