Петък, 20 Септември 2024

Бяха открити 22-ите Зимни олимпийски игри

Бяха открити 22-ите Зимни олимпийски игри
Публикация   08 Фев, 2014   /     akcent.bg   /     521

Домакин тази година е град Сочи в Руската федерация

     Вчера (07.02.2014) официално бяха открити 22-ите Зимни олимпийски игри в Сочи. Пищната церемония започна точно в 20:14 Московско време (18:14 Българско време), като това отрази историческия аспект, че за Русия тази година е първа при провеждането на Олимпийски игри. Повече от 12 000 човека участваха в направата на това тържество. Откриването беше обгърнато около идеята за руската душа, символизирана от малкото момиченце Любов, която представи Русия в нейното географско, историческо и културно разнообразие. 

 
      Откриването се състоя на фона на музика от Чайковски (Тържествен коронационен марш), след което зазвуча химнът на Олимпийските игри, изпълнен от Анна Нетребко. В церемонията участваха руски звезди като Светлана Закарова, Владимир Василиев, Александър Петуков, Диана Вишнева и много други. Събитието продължи 3 часа и беше отразено от 500 микрофона и 140 телевизионни камери. Руски космонавти издигнаха флага на Руската Федерация. Естествено запалването на Олимпийския огън беше гвоздеят на програмата, а накрая бяха запалени 3500 фойерверки.
 
      В Олимпиадата участват 88 държави, което е рекорд за зимни игри. Това е най-скъпата Олимпиада в историята, като за нейната подготовка за изразходвани 51 млрд. долара. България ще бъде представена от 18 състезатели. Игрите ще продължат до 23-ти февруари.
 
      Днес от българска страна ще стартират Антония Григорова-Бургова в скиатлон (12:00ч.) и Красимир Анев, Владимир Илиев, Михаил Клечеров и Иван Златев в биатлон (16:30ч.).


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha