Сряда, 30 Октомври 2024

Божоле нуво отново влезе в Русе през ресторант „Кристал”

Божоле нуво отново влезе в Русе през ресторант „Кристал”
Публикация   19 Ноемв, 2010   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     897

„Домейн Бойар” представи новата си артистична серия „Арс Лонга

    За поредна година ресторант „Кристал” представи  снощи на русенските ценители на виното   Божоле нуво /Beaujolais Nouveau/, което основно се доставя в региона от националната дистрибуторска компания „Бибендум” ООД. Отличните си познания в областта винената магия разкри сомелиер №1 Михаил Марковски.

 

     Винената вечеря бе добър повод и да бъде представена новата серия на „Домейн Бойар”. Името на серията е цитат от философската сентенция Ars Longa, vita brevis… /Изкуството е вечно, а животът- кратък/ . Вдъхновени от творбите на талантливи художници, винарите на „Домейн Бойар” създадоха 5 вида вина. Етикетът на серията „Арс Лонга” разкрива картина на Леонардо да Винчи, на мистериозния автор на картината „Слънцето и неговите деца”, знаменития Чиголи и картина на Петел Брьогел. Представените вина са предимно купажни: Сира& Каберне Франк & Мерло, Барбера, Мавруд & Рубин, Рубин& Мерло & Каберне Совиньон, Каладок& Каберне Фран & Каберне Совиньон. По този начин е постигнат индивидуален, траен и запомнящ се вкус за всяко вино от новата серия.

Доказалият се в кулинарията специалист и управител на ресторанта Детелин Илиев разби всички представи на гостите за това, кое в каква последователност се яде. Салатата съдържаше плодчета ягоди, а десерта- свеж зелен пипер. Това „недоразумение” беше умело съчетано с други продукти, които дават на кулинарното изделие приятен вкус. Между двете изненади  пореден сюрприз за гостите бе кебап от мечешко месо с гъби.

Големият посетителски интерес и желанието на се откликне на това желание в началото създаде дори главоболия на собствениците на комплекса.

 

Както всяка година от 1985 година, дегустацията на поредната реколта от Новото Божоле започва в полунощ на третия четвъртък на ноември. Заради часовата разлика японците, които са основните потребители на новото Божоле, първи отвориха бутилките от реколта 2010.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още