Петък, 20 Септември 2024

Строежът на спортната зала в СОУ за европейски езици „Константин – Кирил Философ” – Русе ще завърши предсрочно

Строежът на спортната зала в СОУ за европейски езици „Константин – Кирил Философ” – Русе ще завърши предсрочно
Публикация   22 Ян, 2014   /     akcent.bg   /     461

Народният представител от ГЕРБ в 19–и МИР – Русе Пламен Нунев провери строителството на многофункционалната спортна зала в двора на СОУ за европейски езици „Константин – Кирил Философ” – Русе на 21 януари 2014 година. В 15 часа той посети строителния обект, където работят строители на „ТЕХНО СТРОЙ БЪЛГАРИЯ” ООД. Депутатът разгледа залата и прилежащите помещения, където текат довършителни работи. Пламен Нунев бе уверен, че строителството на залата ще завърши предсрочно.

 

Символичната първа копка на залата бе направена на 17 септември 2012 година от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Средствата за построяването и бяха отпуснати от държавния бюджет. Според условията в обществената поръчка срокът, заложен за изграждането на съоръжението, е 3 месеца. Изпълнител е спечелилото обществена поръчка „ТЕХНО СТРОЙ БЪЛГАРИЯ” ООД.

Залата ще разполага със 150 седящи места за публика, а на терена ще могат да се обучават едновременно три ученически класа. Във вече съществуващите физкултурен салон и фитнес зала могат да работят едновременно още два класа. С изграждането на новото спортно съоръжение, възможностите да се провеждат спортни състезания на областно ниво ще се увеличат.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha