Скринингови прегледи на деца организира за четвърти пореден път Лечебни заведения „Медика”

Скринингови прегледи на деца организира за четвърти пореден път Лечебни заведения „Медика”
Публикация   00:36     13 Ян, 2014 /     akcent.bg   /     435

 

 

 

Скринингови прегледи на деца организира за четвърти пореден път Лечебни заведения „Медика”. И този път малките русенчета ще бъдат консултирани със специалисти от УМБАЛСМ „Пирогов” – доц. д-р Христо Шивачев – детски хирург, д-р Асен Меджидиев – специалист уши, нос, гърло и д-р Анета Минева – детски уролог. Към тях ще се присъедини и специалистът по лицево-челюстна хирургия в МБАЛ „Медика” д-р Лиляна Димитрова. Прегледите ще бъдат на 18 януари в сградата на лечебното заведение.

Основната цел на прегледите е ранна диагностика и лечение на заболяванията в детска възраст и предотвратяване на настъпващи усложнения. Така на родителите се дава реална възможност за лесен достъп до преглед при високоспециализирани специалисти в неработен и неучебен ден в Русе.

Инициативата на двете болници се организира от управителя на най-младата русенска частна болница - д-р Кирил Панайотов.

При предишните три инициативи, бяха прегледани над 230 деца до 18 години.

Успоредно с това, след прегладите, бяха проведени презентации и обучения на медицински работници от детски ясли, градини и училища в Русенско.

 

За информация и записване: на телефон 082/830230 и на регистратурата на МБАЛ „Медика” /сградата на бившата Трета поликлиника/ на улица „Рига” 35.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha