РЗИ: Очаква се рязко увеличаване на респираторните заболявания

РЗИ: Очаква се рязко увеличаване на респираторните заболявания
Публикация   00:32     07 Ян, 2014 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     409

 

 

Пристигащите данни в Регионалната здравна инспекция дават основание да се счита, че предстои увеличение на респираторните заболявания в Русе и в областта. Това заяви днес за www.akcent.bg д-р Цветелина Мирчева, директор на дирекция Надзор на заразните болести.

Към настоящия момент няма точни данни за броя на болните, тъй като реално е едва втория работен ден от новата година и учениците от вчера са на училище. А именно събирането на повече хора на едно място е предпоставка за по-бързо разпространение на заразните болести.

По-точна информация се очаква да има в началото на следващата седмица, когато ще бъдат и обобщени данните, постъпили от 10-те лични лекари, с които работи инспекцията.

Мъглата и ниските температури определено съдействат за разпространението на грипа и другите вирусни заболявания, категорични са здравните инспектори. Затова и се препоръчва в подобно състояние болните да не излизат и да ползват домашното лечение. Антибиотиците не помагат срещу грипа, а заразата е най-активна при първите симптоми, които се появяват- кашлица и хрема.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha