Петък, 20 Септември 2024

Кристина Сантяго с амбиция да донесе нов златен дубъл на Русе

Кристина Сантяго с амбиция да донесе нов златен дубъл на Русе
Публикация   05 Ян, 2014   /     akcent.bg   /     456

Кристина Сантяго се завърна в отбора на „Дунав 8806“ след кратък престой в Израел. През първата си година в Русе тя спечели дубъл със злато в първенството на НБЛ-жени и турнира за Купата на България. Освен това калифорнийката заслужи и призове за най-добър реализатор и MVP за редовния сезон и за плейофите в България след кампания 2012-13. Ето какво сподели тя след завръщането си в Русе:

С какви впечатления остана от предходния си период в Русе?

Годината, през която бях в Русе и в отбора на „Дунав 8806“, бе много добра за мен. Обичам града и всички хора в него. Чувствам се винаги добре дошла и обичана тук.

Какво се случи през лятото?

Получих оферта от израелски отбор, възможност която не исках да пропусна. Израел е място, на което аз исках много да играя, а не знаех дали ще получа друга подобна възможност. Затова реших да подпиша договор там. След два месеца обаче аз и клубът взехме решение да се разделим. Животът в Израел бе много добър, но що се отнася до баскетбола нещата не бяха каквито очаквах. Отборът на Апоел Ришон Ле-Цион явно не бе за мен.

Следеше ли през това време какво се случваше с „Дунав 8806“?

Да, разбира се. Аз постоянно поддържах връзка с треньора Георги Божков и следях всички новини за момичетата и за отбора на „Дунав 8806“. В момента, в който напусках Израел, аз вече си говорех с Божков за възможността да се завърна в Русе. Така се стигна и до договорката.

Лесно ли взе решението да се върнеш в Русе?

Решението да се завърна тук не бе никак трудно. Още два отбора се интересуваха от мен. Аз обаче бях наясно, че „Дунав 8806“ е мястото, на което ще се чувствам най-добре и ще бъде много по-лесно да се приспособя към отбора отново.

Сега, когато съм тук, нямам търпение и се вълнувам много, че ще играя отново за „Дунав 8806“. Ще работя много здраво, за да спечелим отново шампионата и купата за Русе и за тези невероятни фенове.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha