Четвъртък, 19 Септември 2024

Рестарт на изграждането на Спортната зала

Публикация   17 Дек, 2013   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     486

След Нова година започва работата, средствата са целеви за строителни дейности

 

Благодарност към депутатите от БСП Добрин Данев, Таню Киряков и Екатерина Заякова изрези днес от името на частния инвеститор Георги Пейчев по време на пресконференция на червените народни представители. Очакваните 2 млн. лева вече са преведени на Общината.

Предстои да бъдат смъкнати тежестите върху имота и да бъде даден рестарт на Залата. По думите на Пейчев това най-вероятно ще стане в началото на следващата година. Парите ще бъдат харчени целево за дейности, а не за погасяване на стари задължения.

Първоначално ще се завърши покривът на сградата, който е на 60 процента готов. След това ще се поставят плочите отстрани, за да може да се работи вътре независимо от метеорологичните условия.

Таню Киряков благодари на спортния министър за подкрепата и за това, че освен обещания вече има конкретни изпълнени ангажименти.

Колкото до отпускане на останалите 7 млн. лева- Добрин Данев даде уверението на финансовия министър Петър Чобанов, че средствата са предвидени в бюджет 2014 и че ще бъдат осигурени от Инвестиционния фонд.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha