Петък, 20 Септември 2024

Финалният кръг в Световния шампионат по мотокрос фрийстайл – Night of the Jumps (Вечерта на скоковете) бе в събота вечер

Финалният кръг в Световния шампионат по мотокрос фрийстайл – Night of the Jumps (Вечерта на скоковете) бе в събота вечер
Публикация   16 Дек, 2013   /     akcent.bg   /     420

Финалният кръг за сезона в Световния шампионат по мотокрос фрийстайл – Night of the Jumps (Вечерта на скоковете) се проведе в зала "Арена Армеец" в събота вечер. По този начин завършва за годината веригата Grand Prix Bulgaria 2013. Този грандиозен проект преобразява зала "Арена Армеец" в уникално бойно поле. За това е необходимо: 2800 кв. метра биотекстил и съответните 2800 кв. метра водоустойчив дървен под които служат за основа на 1000 куб. метра специална земна маса, която е складирана в очакване на 6 лекотоварни камиона с вместимост от по 4 кубика които в продължение на около 20 часа, на ротационен принцип насипват основата на същинското състезателно трасе.

Това е основата върху която двата екипа от фирмата строител „Трейс груп“ изграждат двете попивки – едната от специална стоманена конструкция Дока, а другата от над 300 бали с размери 15х15 метра и височина 8 метра. Като завършек на основната дейност, се разполагат 350 линейни метра специални метални ограждения, застила се целият под на парка на състезателите със специална материя за да не се повреди основната настилка на залата.
Целият процес е комбиниран с паралелно инсталиране на уникалното за шоуто осветление и озвучителна система, които с гаранция за едно само по себе си неповторимо изживяване, каквото всъщност е Вечерта на Скоковете.

 Промоутъра на Световния шампионат има задачата в петък да разположи 4-те рампи, които пристигат от Берлин, Германия, където е базиран основният склад.

 През октомври бяха подарени 60 билета за Вечерта на Скоковете на студентите от Национална Спортна Академия, част от които ще бъдат ангажирани и в самата организация на състезанието. Студентите от Университета за Национално и Световно Стопанство ще получат 100 билета за шоуто.
За едно истинско шоу, каквото е Вечерта на Скоковете, е необходимо и специално осветление, пироефекти, зони за състезателите, ограждения и др., като тяхното монтиране и тестване вървеше паралелно с подготовката на самото трасе, на който бяха изградени и двете задължителни „попивки“ или с други думи елементи за приземяването на състезателите с височина от над 6 метра.

 След големия успех на Вечерта на скоковете в България през 2011, второто издание, отново финален кръг, през 2012, постави нови предизвикателства пред организаторите и строителите от „Трейс Груп Холд“ АД: истинска софийска зимна приказка с температури от -17 градуса по време на строежа, замръзнала почва и закъснял концерт на не чак толкова популярен гръцки изпълнител.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha