БЛС: Националният рамков договор за 2014 г. ще бъде подписан

БЛС: Националният рамков договор за 2014 г. ще бъде подписан
Публикация   00:20     14 Дек, 2013 /     akcent.bg   /     342

Националният рамков договор за 2014 г. ще бъде подписан. Това съобщи пресцентърът на Българския лекарски съюз след края на днешния извънреден събор на съсловната организация, на който беше взето решението.

   Днес лекарите са обсъдили новите предложения в първичната, специализираната и болничната медицинска помощ от последните дни. Основното недоволство на съсловието остават недостатъчните средства за финансиране на отделните медицински дейности и ще продължава да настоява за увеличаване на ресурса в сектора, посочват от там.

  По време на дебатите са се чули възражения, че лекарите отново се налага да направят компромис, тъй като увеличението, предложено в новия рамков договор, не е достатъчно. Въпреки това с мнозинство е решено официалното подписване да се проведе по план - на 18 декември на церемония в Министерство на здравеопазването.

  Заместник-управителят на Здравната каса д-р Динчо Генев заявил по време на събора, че с наличните средства, разчетите за догодина са най-доброто, което и двете страни са могли да договорят. "Това, заради което миналата година не подписахме договора, сега е изпълнено. Има и други добри неща, които сме заложили, колкото и да е малко, все пак като цяло ще получим повече", добавил той.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha