Пирговски елексир спечели конкурс за млади вина 2013 в "Кралска закуска"

Пирговски елексир спечели конкурс за млади вина 2013 в
Публикация   00:06     21 Ноемв, 2013 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     399

/Снимки 1,2,3/ Ивайло и Даринка Кьосеви станаха победители в конкурса за най-добро домашно младо, който се организира и проведе снощи в клуб- ресторант „Кралска закуска”.

Най много точки събра червеното Тракийски мавруд. Кьосеви получиха и най-много точки за бялото Шардоне.

С близък резултат до този на мавруда се оказа и червеното вино на Цветан Цанев. Той се класира на второ място и с бялото си вино. На трето място бе оценено виното на Владимир Рачев.

Добромир Василев се представи достойно с червено вино и влезе в класацията с трета позиция.

Оценката на винените елексири се даваше от участниците във винената вечеря и се обработваше от професионален сомелиер.

За отбелязване е, че вината на Кьосеви, случайно или не, се оказаха от утвърденият като лозарски район на с. Пиргово. Там фамилията отглежда 150 дка лозя, като гроздето се предава на винпромите в Русе и в Две могили.

Интересен факт е, че Ивайло и Даринка са станали производители на грозде малко по принуда. Двамата всъщност са производители на посадъчен материал, но в определен момент им е останала стока и тогава са се принудили да създадат свои лозя. Разбира се, сега не съжаляват.

В по-сериозната категория- на винарските къщи и изби, участие взе Винарска къща – Нисово. Бяха представени лицето на избата- новото червено вино Каберне фран и Шардоне. Познавачите на хубавото вино веднага дадоха висока оценка за кабернето.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още