Петък, 20 Септември 2024

4 млн. лв. получава Разград за стадиона

4 млн. лв. получава Разград за стадиона
Публикация   11 Ноемв, 2013   /     akcent.bg   /     430

 

 

В Разград ще бъде изграден модерен футболен стадион "4 звезди" по стандартите на Европа, съобщи Kmeta.bg. Министреството на финансите е обещало да заложи в бюджета за следващата година 4 млн. лв. държавна помощ за мегапроекта. Парите ще бъдат преведени на общинската управа в града, за да се включи кметството с кофинансиране в мащабното строителство, планирано от собствениците на клуба шампион братята Кирил и Георги Домусчиеви, обяви депутатът от БСП Татяна Буруджиева по време на обликолка в своя избирателен регион.

Траншът за футбола в Разград бе дискутиран между кмета на града Денчо Бояджиев и премиера Пламен Орешарски по време на посещението на министър председателя в лудогорския център през октомври. Тогава местната управа обяви, че собствениците на ПФК "Лудогорец" са заявили намерение да реконструрират изцяло градския стадион по стандартите на УЕФА, за да може  на него отборът на шампионите да приема футболните грандове от Европа по време на турнирите на Стария континент.

20 млн. лева ще струва обновяването на игрището в категория "4 звезди".  Кирил Домусчиев е обещал да поеме 80% от финасирането, а останалите средства трябва да дойдат от общината. "Понеже местният бюджет не е в състояние да задели такава сума, тя ще бъде осигурена от държавата", съобщи Буруджиева.

Очаква се проектът за публично частно парньорство да стартира в началото на следващата година, за да може обновеното игрище да стане възможно най-скоро.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha