Четвъртък, 19 Септември 2024

Баскетболистките от "Дунав 8806" излизат утре срещу "Мерсин"

Баскетболистките от
Публикация   06 Ноемв, 2013   /     Галена Спасова   /     178

На 7-ми ноември, четвъртък, в зала „Дунав”  ще гостува елитният турски отбор „Мерсин” в мач от груповата фаза на турнира  за Еврокупата на ФИБА. Цените на билетите са по 8 и по 10 лева. Срещата ще започне в 17:30 и ще се излъчва пряко по  БНТ 2.

Съперничките на "Дунав 8806" ще пристигнат тази вечер и няма да имат време за пълноценна почивка и качествена тренировка преди срещата с нашите момичета. 

„Нашият отбор е нов за тях. Колкото и опитен да е техният треньор, той не познава нашите момичета. Надяваме се да има едно малко подценяване от тяхна страна” каза треньорът на „Дунав 8806” Георги Божков.

Жаклин Златанова, която участва в пресконференцията днес каза, че този мач няма да бъде протоколен, напротив,  момичетата са силно мотивирани, въпреки че излизат срещу отбор с много по-голям бюджет с много силни индивидуални играчи, някои от които и от WNBA.

Треньорът няма да пусне в игра Жаклин Златева и Радостина Димитрова.

Иван Иванов сподели подробности относно финансирането на клуба и представи инициативата „ВИП Клуб Дунав 8806“.

„Ние като Управителен съвет правим колосални усилия да изградим един модел, който почти липсва в България. Към момента сме събрали 25 русенски фирми, които участват с доста прилични суми в едно общество, което сме нарекли „ВИП Клуб Дунав 8806“. Това общество се събира официално утре на Гала вечер след мача“, разясни Иванов.

„Опитваме се да изградим един по-различен модел от този на футболния „Лудогорец“ на Домусчиев, например. Целта е да можем да кажем, че отборът на „Дунав“ е на Русе, а не на конкретен човек или фирма. Стараем се да популяризираме идеята си и продължаваме да увличаме хората. Мечтата ни е да се стигне до там – ако фирма в Русе е успешна и не е член на ВИП Клуба, да изглежда подозрително“, каза още Иван Иванов.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha