Внимавайте с аспирина!

Внимавайте с аспирина!
Публикация   23:49     31 Окт, 2013 /     lechitel   /     402

Медикаментът вреди повече, отколкото помага

 

Ако сте на възраст или имате по-възрастни роднини, сигурно сте забелязали, че те приемат всяка вечер по една таблетка аспирин. Възхваляваният дълго време за много полезен, аспиринът вече е детрониран и сега докторите и учените откриха, че той може много повече да увреди организма, отколкото да донесе някакви ползи. Последното е доказано от учени от британския университет Уоруик.  Тяхното изследване хвърля нова светлина върху това какво всъщност прави аспирина с тялото ни. Затова те апелират към всички лекари да не предписват на своите пациенти да пият всяка вечер по един аспирин.

Внимавайте с аспирина!

Вярно е, че той намалява риска от инфаркт или инсулт като разрежда кръвта, но това негово качество бледнее с лошите му способности.
Учените са доказали, че редовната употреба на хапчето може да доведе до опасни последици за здравето. Те смятат, че аспиринът може да ни докара вътрешни кръвоизливи и хеморагичен инсулт.
Ежедневното приемане на аспирин води до риск от стомашно кървене, са открили британските учени. Тази опасност нараства с 37%. С малко повече нараства и риска от получаване на хеморагичен инсулт.
Учените призовават лекарите да предписват медикамента само на хора, които е са застрашени от тези смъртоносни заболявания. В никакъв случай обаче аспиринът не бива да се приема ежедневно.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha