Четвъртък, 19 Септември 2024

С четвърта поредна титла Фетел се нареди сред най-великите от Ф1

С четвърта поредна титла Фетел се нареди сред най-великите от Ф1
Публикация   27 Окт, 2013   /     mediapool   /     389

Фетел влезе в рекордите като най-младия пореден четирикратен носител на световната титла във Формула 1, след като в неделя триумфира на пистата в Индия.

 

 "Направихме го със стил", изкрещя в отборното радио шефът на екипа на "Руд Бул" във Ф1 Кристиан Хорнер, след като карираният флаг отчете победата на Фетел с огромната преднина от 28.9 секунди пред Нико Розберг от "Мерцедес". Трети стана пилотът на "Лотус" Ромен Грожан

 Така Фетел постигна 115 точки аванс в класирането три кръга преди края пред Фернандо Алонсо от "Ферари" и е недостижим. С триумфа си в Индия немецът стана най-младият носител на четири трофея, което го изравнява по брой с легендарния Ален Прост.

 На едва 26-годишна възраст германецът влезе в престижния клуб на Хуан-Мануел Фанджо и Михаел Шумахер, единствени спечелили четири поредни шампионата.

 На пистата "Буда интернешънъл" Фетел записа шеста поредна и общо десета победа през 2013 г.

 "Сезонът беше много труден за нас, въпреки че много хора отвън смятаха, че ни е лесно. Гордея се, че се присъединявам в компанията на легенди като Прост, Фанджо и Михаел", допълни световният шампион

 "Това е един от най-добрите дни в живота ми. Като дете винаги си мислех за тези моменти, но тогава Формула 1 беше толкова далечна мечта за мен", каза Фетел след 35-ия победен финал в своята кариера. Серията му от шест поредни успеха го поставя на трето място редом до Джим Кларк в подреждането за най-много последователни успехи във Формула 1.

 Рекордът от 9 поредни победи се държи от Алберто Аскари,



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha