Четвъртък, 2 Май 2024

Русе е домакин на инициативата "Дни на Морски клъстър България"

Русе е домакин на инициативата
Публикация   23:45     25 Окт, 2013 /     akcent.bg   /     232

 

 

Зам.-кметът по Европейско развитие Страхил Карапчански взе участие в „Дни на морски клъстър България“, които се провеждат днес в Русе. Целта на събитието е да се презентира дейността на „Морски клъстър България“, както и да бъдат дискутирани перспективите и предизвикателствата пред развитието на българската морска и речна индустрия.

 

Карапчански приветства организаторите и участниците във форума от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Той изрази задоволството си от факта, че нашият град е домакин на тази инициатива и подчерта ключовото значение, което река Дунав винаги е имала за развитието на Русе. Зам.-кметът изрази своята увереност, че фактът, че нашият град е един от центровете на Дунавската стратегия ни дава големи възможности, които ще могат да бъдат реализирани през новия програмен период 2014-2020.

 

Гости на събитието бяха и областният управител на Област Русе Венцислав Калчев и заместникът му Айлян Карамехмедова. Участие във форума взеха доц. д-р Даниел Павлов от факултет "Бизнес и мениджмънт" на Русенски университет "Ангел Кънчев", Георги Георгиев - изпълнителен директор на ИА „Експлоатация и поддържане на река Дунав”, представител на Центърът по хидро- и аеродинамика – гр. Варна, представители на бизнеса, областта, общината, речната и морска администрация, местни браншови организации.

 

Инициативата „Дни на морски клъстър България“ е част от проект „Устойчиво развитие и създаване на благоприятна бизнес среда за ефективно функциониране на „Морски клъстър България“ по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha