Балкански фестивал на ракията организират в НДК

Балкански фестивал на ракията организират в НДК
Публикация   23:44     23 Окт, 2013 /     akcent.bg   /     535

 

 

Балканският фестивал на ракията/ Balkan Rakia Fest, който ще се проведе от 24 до 26 октомври 2013 година в Националния дворец на културата – Мраморно фоайе.

 

 

Ракията – част от културата на Балканите

Едва ли има човек, които да оспори значението и мястото, което заема ракията на масата и в душевността на народите от нашия регион. Когато ракията се консумира в умерени количества и естествено не всеки ден, тя дори има здравословен ефект. Балканите са мястото, където се произвеждат ракии с най-голямо разнообразие и безспорни качества.

Нейни братовчеди от Европа и света са шнапсът в Германия, който се прави по една и съща рецепта от векове, грапата в Италия, която те консумират след храна, ябълковото бренди Калвадос във Франция, дестилатът от синьото агаве е текилата от Мексико, а многократно филтриран през кварцов пясък и активен въглен дестилат от ръж, пшеница, ечемик или картофи се превръща във водка, чиято родина е Русия, но се произвежда и в други, предимно северни страни.

Защо да се съберем на Фестивал на ракията?

Една от основните цели, които си поставя Балканският фестивал на ракията, е да съхрани, популяризира и развие традициите за производство и консумация на качествени високоалкохолни напитки, да допринесе за намаляване на употребата на така наречените „ментета”, които са вредни и опасни за здравето и живота на хората.

 

На Балканския фестивал на ракията посетителите ще могат да дегустират и сравнят качествата на най-новите продукти на водещите производители от страната и региона. Ще се представят ракии и високоалкохолни напитки с доказани качества, като по този начин ще се разшири и повиши ракиената култура на потребителите.

 

Възможностите за бизнес срещи,организирането на семинари и майсторски класове, както и продажбите на алкохолни продукти на цени на производителя също ще допринесат са успеха на събитието.

Улеснения за посетителите

Богатото разнообразие от представените за дегустации напитки - над 100 марки български и балкански гроздови, плодови и анасонови напитки непременно ще предизвика желание у всеки посетител на Фестивала да отнесе у дома бутилки от напитките, които най-много са му допаднали, за да ги сподели с близки и приятели или да ги вземе за подарък.

За улеснение на всички гости на Балканския фестивал на ракията и със съдействието на Меик 98 ЕООД – дистрибутор на алкохолни напитки, през цялото време ще работи промо магазин, където продажбите на алкохолни продукти ще бъдат на цени на производителя.

 

Входът е 7 лв., срещу който посетителите ще могат да дегустират напитки.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още