Най-голям интерес към двуседмичните круизи от Пасау до делтата на р. Дунав отчита

Най-голям интерес към двуседмичните круизи от Пасау до делтата на р. Дунав отчита
Публикация   23:43     22 Окт, 2013 /     akcent.bg   /     651

От началото на годината на шестте кораба са превозени над седемнайсет хиляди пасажери.

    Още един успешен сезон отчитат от русенското дружество за круизен туризъм „Дунав турс”АД . От началото на годината   на  шестте кораба са превозени над седемнайсет хиляди пасажери. 

   „За нас това е своебразен успех. През този сезон бяхме изправени пред доста независещи от нас проблеми, които  затрудниха работата ни. Високите и ниски води по вътрешните водни пътища на Европа, последващите наложителни ремонти по шлюзовете, стачка на някои от шлюзовете наложиха редица промени в графика на плаване на корабите в последния момент. „Благодарение на екипа на фирмата и разбирането от страна на нашите партньори, успяхме да се справим”, каза Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав турс” АД.

     И през този сезон най-голям интерес имаше към  четиринайсет дневните круизи от немския град Пасау до делтата на река Дунав и обратно.  Анимационната програма тази година беше изцяло променена, като се запази само традиционната българска сватба, която от години наред е хит сред туристите.  На пасажерите бяха предложени много ролеви игри, а това ги направи преки участници в шоу програмите на борда.

    Все повече българи разбират, че круизният туризъм не е скъпо удоволствие. Кабините за наши пасажери бяха максимално заети, а специално за родните туристи имаме изненада за коледните празници. Моторен кораб „Хайнрих Хайне” ще акостира на 23 декември в Страсбург.  Страсбург, известен с едни от най-красивите Коледни украси и базари в Европа, е разположен на левия бряг на р. Рейн, в непосредствена близост до границата с Германия. Градът е седалище на няколко европейски институции, между които Съвета на Европа, Еврокорпус и Европейския Парламент, поради което е наричан още "Демократичната столица на Европа". 

  Целта  на дружеството е да увеличава сезона и заетостта на своите кораби. Руски компании отнова са ангажирали корабите ни за нова година, а надеждата ни е през следващата година да виждаме в Русе все повече наши кораби.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha