Петък, 20 Септември 2024

Волейболният „Дунав“ търси още 80 000 лв. за участие в Суперлигата

Волейболният „Дунав“ търси още 80 000 лв. за участие в Суперлигата
Публикация   16 Окт, 2013   /     akcent.bg   /     400

 

 

 

 

Едва около 30 % от бюджета за предстоящия сезон е осигурен, а минимумът, който е необходим е 120 000 лв. Това каза днес председателят на УС на ВК „Дунав“ Валери Андреев. В тази връзка се очаква окончателно решение за участието на волейболния клуб в Суперлигата да се вземе едва през следващата седмица, когато е крайният срок за картотекиране на състезателите.

„Уникален е шансът Русе да има отново отбор в елитното мъжко първенство, но това е свързано със съответното финансово обезпечаване. Пред нас е открита и темата за генерален спонсор. От досегашните спомоществовалени не могат да се очакват никакви проблеми, напротив те очакват и други да се присъединят с финансова подкрепа към отбора. Има желание и разбиране от страна на местната власт. Към момента нямаме конкретни финансови параметри, но ние разчитаме на такава подкрепа. Ако няма такава подкрепа от Общината, много трудно е да убедим спонсори да се включат“, каза Валери Андреев.

 

Към момента на дневен ред има няколко варианта за бъдещето на волейболния „Дунав“. Най-оптимистичният е свързан с участие в Суперлигата, а най-песимистичният – клубът да продължи да развива само детско-юношеска школа.

 

За последно русенският представителен тим е играл в елитната група при мъжете преди 19 години.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha