Четвъртък, 19 Септември 2024

Русе си има шампион по културизъм - 24-годишният Генади Ляев

Русе си има шампион по културизъм - 24-годишният Генади Ляев
Публикация   16 Окт, 2013   /     Р. Николаев   /     687

На снимката - /Генади получава и мощна родителска подкрепа/ Републикански шампион по културизъм при мъжете до 175 см. стана 24-годишният русенец Генади Ляев. Той завоюва титлата по време на състезанията в столицата, проведени в зала "Универсиада" на 28-29 септември.  Ляев дебютира миналата година в Карлово при младежите, където стана трети.

Разказа за себе си, че от 5-ти клас е започнал да се занимава със спорт, учил е в спортното училище в Русе. Тренирал е борба, вдигане на тежести, почнал е любителски да ходи на фитнес.

Той се е класирал за световното първенство по културизъм, което ще се проведе в Австрия в края на месец ноември.  Има голямото желание да отиде, но пред него стои финансовия проблем. За да може да се подготви за състезанието са му необходими между 4 и 5 хиляди лева, които той няма как сам да осигури и разчита на подкрепа на спонсори. Ако намери спонсор Ляев, ще е единственият представител от Русе.

За неговата подготовка преди състезание са необходими строги диети, много тренировки и хранителни добавки. Четири дни в седмицата тренира вдигане на тежести, два кардио и един ден си почива.

Има планове да преминаване в категория до 90кг, следващата година, където конкуренцията е най-голяма.

Освен развитието си в спорта, Ляев набляга и на образованието си. Учи „Право” в Русенския университет „Ангел Кънчев”.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha