Четвъртък, 9 Май 2024

Модерен апарат за 100 000 долара дари Лайънс клюб "Саксагинта Приста" на русенския АГ комплексКОМПЛЕКС

Модерен апарат за 100 000 долара дари Лайънс клюб
Публикация   23:39     14 Окт, 2013 /     akcent.bg   /     428

 

Ретинална камера за ранна диагностика на заболявания на ретината при недоносените деца от името на Лайънс клуб „Сексагинта Приста” беше официално връчена днес на изпълнителния директор на МБАЛ Русе АД д-р Владин Петров. Дарението беше направено в присъствието на ръководството на АГ комплекса и на представители на Лайънс клуб „Русе”, Лайънс клуб „Истър” и Младежки „Лайънс клуб”, с чието съдействие е била събрана сумата от 100 хил.долара за закупуването на апарата.

Сред гостите на церемонията бяха и областният управител Венцислав Калчев, неговата заместничка Милена Хинкова и зам.-кметът Димитър Наков. Те поздравиха представителите на Лайънс клубовете за благородния жест.

В приветствието си,  Наков заяви: „Вярвам, че ползотворното съвместно сътрудничество между Лайънс клубовете ще продължи, в името на здравето и добруването на всички русенци! Убеден съм, че най-голямото дарение, правено до момента на Русенската болница, ще бъде високо оценено, както от екипа на лечебното заведение, така и от неговите пациенти!“

В рамките на три години приоритет на Лайънс клуб „Сексагинта Приста”, с подкрепата и на останалите клубове в Русе, е било набиране на средства за тази апаратура чрез благотворителни балове. Закупуването на очния скенер се е осъществило и с финансовата подкрепа на Лайънс Интернешънъл, чрез проект на Лайънс клуб „Сексагинта Приста” за 57 000 $, както и с проекти в две поредни години, с които са участвали в дарителската кампания на Райфайзен Банк „Избери да помогнеш”.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha