Четвъртък, 16 Май 2024

Ресторант Болгар

Публикация   23:39     14 Окт, 2012 /     Румен Николаев   /     1110

място, където традицията на вкусната скара живее

Ресторант „Болгар" – място, където традицията на вкусната скара живее

 

 

 

Вече 22 години ресторант „Болгар” събира хора от различни възрасти, професии и интереси. Заведението се оказа своеобразен клуб на любителите на истинската, традиционната скара, останала от близкото минало със сочните кебапчета, кюфтета и пържоли.

 

Всъщност едва ли има някой, който да не знае, но и за тези, които сега ще научат - става дума за една реализирана идея на емблематичните за русенския ресторантьорски бизнес имена- тези на Пенчо Илиев и Недялко Жиглов. В момента бизнесът успешно и устойчиво се продължава от техните наследници.

 Каква е философията на ресторант „Болгар”? Тук наистина, неподправено живее атмосферата на „Балкантурист”, където двамата русенци са градили и поддържали имиджа на марката в крайдунавския град.

Бай Пенчо, както повечето го знаят като директор, а Жиглов- управител на култовите заведения „Странджата” , „Приста”, „Рига” и „Дунав” са оставили синтеза от класата на Балкантурист- място за професионализъм и добро обслужване.

 

Като стана дума за обслужването - тук и персоналът е оригинал „Балкантурист”- от кухнята до сервитьорите. Всичко тук е подчинено на идеята да се запази за клиентите здравословната и вкусна скара с традиционната за онова време гарнитура- лютеница с лук, краставички и боб.

И като става дума за оригинал - тук работи и съпругата на Недялко Жиглов- Куна, която тази години отбелязва 50 години опит в заведенията на „Балкантурист”.

 

                                                                     За контакти и резервации: 082 87 24 58

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha