Ресторант „Болгар" – място, където традицията на вкусната скара живее
Вече 22 години ресторант „Болгар” събира хора от различни възрасти, професии и интереси. Заведението се оказа своеобразен клуб на любителите на истинската, традиционната скара, останала от близкото минало със сочните кебапчета, кюфтета и пържоли.
Всъщност едва ли има някой, който да не знае, но и за тези, които сега ще научат - става дума за една реализирана идея на емблематичните за русенския ресторантьорски бизнес имена- тези на Пенчо Илиев и Недялко Жиглов. В момента бизнесът успешно и устойчиво се продължава от техните наследници.
Каква е философията на ресторант „Болгар”? Тук наистина, неподправено живее атмосферата на „Балкантурист”, където двамата русенци са градили и поддържали имиджа на марката в крайдунавския град.
Бай Пенчо, както повечето го знаят като директор, а Жиглов- управител на култовите заведения „Странджата” , „Приста”, „Рига” и „Дунав” са оставили синтеза от класата на Балкантурист- място за професионализъм и добро обслужване.
Като стана дума за обслужването - тук и персоналът е оригинал „Балкантурист”- от кухнята до сервитьорите. Всичко тук е подчинено на идеята да се запази за клиентите здравословната и вкусна скара с традиционната за онова време гарнитура- лютеница с лук, краставички и боб.
И като става дума за оригинал - тук работи и съпругата на Недялко Жиглов- Куна, която тази години отбелязва 50 години опит в заведенията на „Балкантурист”.
За контакти и резервации: 082 87 24 58
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай